Stājas Un Gaitas Evolūcija

upper.lv stājas korektors un muguras josta darbam

Vai dzirdēji par alu cilvēku, kurš nedomāja, ka cilvēki varētu staigāt taisni? Tagad viņš stāv ar taisnu muguru.

Līdztekus humora izjūtas attīstīšanai mēs, cilvēki, lielā mērā esam pievērsušies divkājainībai. Lai gan mēs vairs nemedām, neganām un necīnāmies ar plēsējiem, kā to darīja mūsu senči, taisnība ir izrādījusies nenovērtējama, apgalvojot, ka esam dominējošā suga. Tomēr tas nenozīmē, ka mums vajadzētu gulēt uz lauriem. Labas stājas uzturēšana ir nodarbe visam mūžam, līdzīgi kā uzturēt sevi formā un ēst veselīgi. Tāpat kā mūsu senčiem bija jāizveido rīki, lai izdzīvotu, arī mums ir vajadzīgi pareizie instrumenti, lai izveidotu veselīgus ieradumus, kas nodrošinās mūsu nepārtrauktus panākumus.

Izmēģini stājas korektoru veselīgas stājas ieradumam

Pareizas stājas mīnusi

Neskatoties uz visām tās daudzajām priekšrocībām, divkājainība nav bez izaicinājumiem. Kā suga mēs neesam pilnībā pielāgojušies staigāšanai uz divām kājām, kas, starp citu, ir daudz grūtāk izdarāms nekā rāpošana uz visām četrām. Visa svara sadalīšana tikai divās ekstremitātēs rada milzīgu slodzi mūsu ķermenim un var izraisīt sāpes muguras lejasdaļā, izslīdējušus diskus vai vēl sliktāk. Papildus tam, mēs esam pastāvīgi sakumpuši pie mūsu datora ekrāniem un viedtālruņiem, un tu esi ieguvis sev drausmīgas stājas recepti.

Tātad, ko mēs varam darīt, lai neatgrieztos pie mūsu pagātnes?

Stāja - Atpakaļ laikā

Slaida stāja aizsākās pirms miljoniem gadu, tomēr kolektīvajā apziņā tā patiešām ienāca tikai 1800. gados, kad kļuva par sociālās klases un bagātības indikatoru. Toreiz sakumpšana faktiski tika uzskatīta par labu lietu, kas bija modē muižnieku vidū, kuri vēlējās pilnībā nodot savu privilēģiju. Tas bija krasā pretstatā tam, kā karavīri tika apmācīti (un joprojām tiek apmācīti) būt ar iztaisnotām mugurām kā piemērs disciplīnai.

Uzskats, ka slaida stāja padarīja cilvēku tikumīgāku, tika nodots 1900. gados. Vecāki darīja visu iespējamo, lai nodrošinātu, ka viņu bērni stāv un sēž taisni, tādējādi novēršot viņu “morālo pagrimumu” - bet par to vēlāk. Sešdesmitie gadi apgāza šo ideju uz otrādāk. Pareiza stāja tika parādīta pavisam citādākā gaismā. Atkal sakumpšana tika uzskatīta par jaunumu un sacelšanās aktu.

Pareiza stāja 2010. gados piedzīvoja lielu atgriešanos, un atsāka runāt par to, kā ķermeņa stāvoklis ietekmē mūsu garastāvokli. Šo tā dēvēto spēka pozu pieņemšana ļauj mums projicēt pārliecību, mazināt traumas un uzlabot smadzeņu darbību. Mūsdienās, kad mēs cenšamies dzīvot prātīgāk, slaida stāja tiek uzskatīta par galveno sastāvdaļu - kopā ar uzturu un fiziskām aktivitātēm, lai sasniegtu maksimālu labsajūtu.

Stingrs atgādinājums

Lai redzētu, cik tālu esam nonākuši, ja runājam par stājas korekciju, jāatskatās uz pagātnes stājas korektoriem. Un ak žēliņ, pastāvēja daži briesmīga izskata izdomājumi!

Ja kādreiz skolotājs tevi kādreiz lamāja par to, ka esi saliecies krēslā, tas bija sīkums salīdzinājumā ar nabadzīgajiem bērniem 1800. gadu sākumā Vācijā, kuri bija spiesti valkāt primitīvus galvas stiprinājumus, lai neļautu viņiem saliekties uz priekšu krēslos. Šis drakoniskais pasākums it kā tika veikts, lai aizsargātu viņu veselību un tikumisko attīstību, taču ir aizdomas, ka tas bija līdzeklis, lai viņus atturētu špikot no klasesbiedru pārbaudes darbiem.

Citi spīdzināšanas veidi, piedodiet, stājas korekcija tajā laikmetā ietvēra dzelzs korsetes, kas stipri ierobežotu lietotāja kustības, proti, viņu spēju sakumpt. Lai arī tas, iespējams, ir izdevies viņus noturēt taisni, tas tomēr došanos uz tualeti ir pārvērtis par piedzīvojumu. Pat sēžot, deviņpadsmitā gadsimta cilvēkiem nebija atelpas. Trīs kāju stūra krēsli padarīja neiespējamu atpūšanos pēc smagas dienas raktuvēs. Ak, cilvēce!

Par laimi, stājas korektori kopš galvas balstu un metāla korsetes tumšajiem laikiem ir nogājuši tālu. Šodien tu vari iegādāties stājas korektoru, ko uzvelc plecos tāpat kā mugursomu, turklāt tas ir ērts un vari pavilkt zem drēbēm. Papildus tam, stājas korektora lietošana nejutīsies kā nežēlīgs un neparasts sods.

Esi gatavs pieņemt veselīgas stājas izaicinājumu? Izmēģini Upper stājas korektoru un saredzi pozitīvas pārmaiņas jau 14 dienu laika!