Sēdēšana Uz Grīdas - Stājas Un Veselības Ieguvumi

Upper Latvija labākais stājas korektors

Krēsli ir pārvērtēti - ir pienācis laiks atgriezties pie sēdēšanas uz grīdas un paļaušanās uz mūsu pašu ķermeni atbalsta nodrošināšanai.

Grīda kādreiz bija mūsu teritorija. Mūsu vecāki ar sajūsmu vēroja, kā mēs pirmo reizi sēdējām paši, mūsu mazie muskuļi tik tikko bija pietiekami stipri, lai izturētu ķermeņa augšdaļas svaru. Sēdēšana uz grīdas bija mūsu realitāte. Mēs nezinājām nevienu citu iespēju. Mēs rāpojām apkārt, pieliekot muti visam, kas piesaistīja mūsu uzmanību. Kad mēs vēlējāmies atpūsties, mēs sēdējām, vērojot apkārtējo pasauli.

Kādā momentā mēs sākām sēdēt uz krēsliem. Neskatīsimies uz krēsliem kā uz ienaidniekiem, taču, sēdēšana uz krēsliem ir samazinājusi vajadzību pēc daļas no svarīgiem muskuļiem. Muskuļiem, kurus mēs attīstījām un uz kuriem balstījāmies kā mazuļi. Mūsdienās, kad mēs sēžam uz grīdas, muskuļi ātri sāk sāpēt, izraisot sakumpšanu. Kas sākās kā dabiska sēdēšanas poza, ir pārvērtusies par smagu un mokošu darbību.

Par laimi, sēdēšanas sekas nav paliekošas, ja pievēršam tām uzmanību. Mēs jebkurā laikā varam atgriezties pie savām sēdošajām saknēm un sēdēt uz grīdas tāpat kā mēs to darījām kā mazuļi. Patiesībā, sēžot uz grīdas, faktiski tiek atbalstīts skeleta atbalsts, kas veicina labāku stāju, uzlabo mugurkaula stāvokli un atbrīvo no sāpēm, kas saistītas ar muguru. Muskuļiem, kas nepieciešami, lai ērti sēdētu uz grīdas, ir vajadzīgs laiks un apzinātas pūles, lai attīstītos. Tā kā mēs neesam pieraduši sēdēt uz grīdas, diskomforts mūs bieži motivē meklēt krēslu, liekot domāt - kā mēs kādreiz tikām galā bez tā?

Izmēģini Upper stājas korektoru un iegūsti labāku sēdēšanas stāju jau 14 dienu laikā.

Kāpēc sēdēt uz grīdas ir veselīgāk?

Kad mūsu ķermenis noveco, mēs dabiski virzāmies uz ērtākām sēdus pozīcijām. Tam daudz ko izsaka, jo muskuļi, kurus mēs izmantojam sēžot, jau ir izveidojušies un tiem nav nepieciešama turpmāka attīstība. Neskatoties uz to, sēžot uz grīdas ir zināmi ieguvumi veselībai. Tie ietver:

  1. Uzlabota stāja
    Iespējams, ka tā ir palielināta muguras slodze, taču sēdēšana uz grīdas mudina automātiski ieņemt pareizu stāju. Mugurkaula iztaisnošana un plecu atvirzīšana atpakaļ stiprina muskuļus, palīdzot tev vieglāk pierast pie pareizas stājas.

  2. Uzlabota izturība
    Papildus muguras un plecu muskuļu veidošanai laba stāja stiprina korpusa muskuļus, kas var palīdzēt mazināt muguras sāpes. (Tas arī nekaitēs tavam izskatam!)

  3. Uzlabota elastība
    Sēdošas pozīcijas izstiepj gurnus, kājas, iegurni un mugurkaulu, palīdzot veicināt dabisku kustību elastību.

Kā cilvēki sēž citur pasaulē?

Upper stājas korektors un muguras josta pleciem

Krēsls, kā mēs zinām, ir diezgan jauns izgudrojums. Kaut arī krēsli ir pastāvējuši tūkstošiem gadu, tie nebija pieejami sociālajiem slāņiem līdz pēdējam gadu tūkstotim. Pirms tam visi bija spiesti sēdēt uz zemes. Bet tas nav tik slikti, kā izklausās! Pasaulē ir kultūras, kas joprojām lielāko daļu laika pavada sēžot uz grīdas. Nav tā, ka zināšanas par krēsliem vēl nebūtu viņus sasniegušas - viņi vienkārši izvēlas tos neizmantot. Varbūt šīs kultūras zina kaut ko tādu, ko mēs nezinām.

Jebkurā gadījumā ir interesanti vērot viņu sēdēšanas paradumus un saprast, kāpēc viņi sēž tā, kā viņi sēž.

Sakrustotām kājām
Šī ir visizplatītākā un ērtākā poza. Jogas un meditēšanas aprindās tā tiek dēvēta par “vieglo pozu” vai “sukhasana”, un tā ir paredzēta, lai izstieptu muskuļus, uzlabotu stāju un nodrošinātu mieru.

Tupot
Tupēšana nodrošina vislielāko elastību, lai pārvietotos un piedalītos fiziskās aktivitātēs. Mērķis ir novietot papēžus uz zemes, noņemot spiedienu uz ceļiem un augšstilbiem.

Nometoties uz ceļiem
Tas tiek panākts, balstoties uz apakšstilbiem un sēžot uz papēžiem. Tā ir gan jogas poza (poza ceļos), gan oficiāls veids, kā sēdēt Japānā.

Kad ir pienācīgi sēdēt uz grīdas?

Tagad tu varētu nodomāt, kad tu varētu atrast pat iespēju sēdēt uz zemes. Iespējams nav tā, ka tu to varētu izdarīt savā birojā, vismaz nepiesaistot kolēģu dīvainos skatienus. Protams, ir aktivitātes, kas ir piemērotas sēdēšanai uz grīdas, piemēram, televizora skatīšanās, kāršu spēļu spēlēšana, grāmatas lasīšana un pat vakariņošana.

Ideja ēst uz grīdas vispirms var izklausīties dīvaina. Tev var būt bažas par netīrumiem. Tāpēc daudzās uz grīdas sēdošās kultūrās ir svarīgi novilkt apavus pirms ieiešanas kāda cilvēka mājās. Ēdot atrodoties uz grīdas, tu vari arī justies vairāk sazemēts un labāk sazināties ar zemi. Turklāt padomā par naudu, ko ietaupīsi uz krēsliem!

Jokus pie malas, sākumā var būt grūti atgriezties pie sēdēšanas uz grīdas. Tavs ķermenis nav pieradis sēdēt uz cietas virsmas, un tev nav nekas, uz ko balstīties, izņemot tavu gribu. Tavi muskuļi var sāpēt, jo tie ir spiesti atbalstīt visu ķermeņa svaru. Bet regulāri praktizējot, tu varēsi sēdēt diezgan ērti un arvien ilgāk. Turpmāk, kad vien sēdēsi uz grīdas, strādā, lai uzlabotu stāju, iztaisnojot muguru. Tas atvieglos ķermeņa svara noturēšanu, un tu jutīsies daudz ērtāk un pārliecinātāk par sevi.

Vajadzīga palīdzība, lai iegūtu veselīgas stājas ieradumu? Izmēģini Upper stājas korektoru jau šodien!