Noapaļoti Pleci Un Kā Tos Koriģēt

upper.lv stājas korektors un muguras josta pleciem

Vai sēžot esi pamanījis, ka tavi pleci ir pavirzīti uz priekšu, un stāja pasliktinās? Esi godīgs, ņemot vērā visu viedtālruņos pavadīto laiku, mēs visi esam pielipuši šiem mazajiem ekrāniem. Kad biji jaunāks, mamma, iespējams, pamanīja, ka sēdi ar līku muguru, un lika tev pārtraukt sēdēt sakumpušam vai teica - “taisnu muguru!" Iespējams, ka mamma tev nav teikusi, ka viens no galvenajiem pastāvīgākas sakumpšanas cēloņiem ir noapaļoti pleci. Noapaļoti pleci rodas, kad pleci ir pavirzījušies uz priekšu no ķermeņa ideālā izliekuma. Ja neesi "līmenī", tas var likties biedējoši, bet neuztraucies, mēs esam šeit, lai palīdzētu tev novērst šo ieradumu.

Kā tiek diagnosticēti noapaļoti pleci?

Upper muguras josta darbam

Tavs ģimenes ārsts vai primārās aprūpes ārsts var diagnosticēt noapaļotus plecus. Viens vienkāršs, bet efektīvs tests, ko ārsts var veikt, ir novērot pacientu, kamēr viņš stāv. Ja pacientam ir noapaļoti pleci, var šķist, ka viņš ir sakumpis pat tad, kad stāv pēc iespējas taisnāk. Ar noapaļotiem pleciem pacienta plauksta var būt vērsta arī aiz muguras, īkšķi vērsti viens pret otru. Ja pacientam nav apaļu plecu, plaukstas būs vērstas uz ķermeņa pusi, īkšķi rādot uz priekšu. Ārsts var veikt arī papildu pārbaudes atbilstoši pacienta vajadzībām.

Tu vari arī veikt īsu pašnovērtējumu, paskatoties uz sevi spogulī, lai redzētu, vai pleci ir vērsti uz priekšu, un lai redzētu, kādā stāvoklī tavas rokas dabiski ir novietotas. Koncentrējies uz to, kā krūtis atrodas starp pleciem. Vai tās ievirzās uz iekšpusi, lai tavi pleci izvirzītos uz priekšu? Vai arī tavas krūtis paceļas uz priekšu un uz augšu, lai tavi pleci dabiski būtu atvirzīti atpakaļ? Pirmā poza var liecināt par noapaļotiem pleciem, bet otrā - labāku stāju.

Upper stājas korektors palīdzēs tev atgādināt, ka mugura ir jātur taisna un pleciem jābūt atvirzītiem atpakaļ.

Kādi ir noapaļoto plecu cēloņi un riski?

Visas darbības, kuru dēļ tu regulāri vai ilgstoši skaties uz priekšu un uz leju, var veicināt noapaļotus plecus. Šāda veida aktivitātes ietver - sēdēšanu pie datora, braukšanu, ilgstošu sēdēšanu, viedtālruņa vai planšetdatora izmantošanu utt. Un, kaut arī šīs ir darbības, kas jāveic lielākajai daļai no mums, mēs varam kontrolēt, kā tās mūs ietekmē. Plecu noapaļošanās, veicot šīs darbības, var negatīvi ietekmēt gan mūsu veselību, gan izskatu, tāpēc ir svarīgi koncentrēties uz stāju. Diemžēl tas, ka noapaļotie pleci nozīmē automātisku sliktu stāju. Veicot šīs darbības un noapaļojot plecus, mēs netieši trenējam ķermeni sakumpt. Laika gaitā ķermenis var sajust, ka šī sakumpusī pozīcija ir tā dabiskais stāvoklis. Ja tava stāja vairs nav slaida, tās nav vienīgās sekas, noapaļotie pleci var izraisīt lielāku spiedienu plecos un kakla muskuļos, kas izraisa kakla un muguras sāpes. Tāpēc ieteicams pēc iespējas ātrāk mēģināt uzlabot stāju.

Kā izvairīties no noapaļotiem pleciem?

Cenšanās sēdēt taisni var palīdzēt izvairīties no noapaļotiem pleciem. Lai pareizi sēdētu taisni, pārliecinies, ka mugurkauls piekļaujas krēsla atzveltnei un pleci ir atvirzīti atpakaļ, atverot krūtis. Krēsla augstuma pielāgošana var palīdzēt tev skatīties uz priekšu nevis uz leju.

Vēl viens veids, kā izvairīties no noapaļotiem pleciem, ir pārliecināties, ka saņemat pareizo D vitamīna daudzumu, lai stiprinātu ķermeņa muskuļus. Padomā par to, ja tavi muskuļi nav spēcīgi, viņi nevar visu dienu turēt tevi vai tavu stāju taisni. Pārtikas produktos ar augstu D vitamīna saturu ir siers, apelsīnu sula, olu dzeltenumi un lasis. Ja jūti, ka no uztura nesaņem pietiekami daudz D vitamīna, tu vari apsvērt iespēju lietot uztura bagātinātājus. Ja neesi pārliecināts, vai tev trūkst D vitamīna, ārsts var veikt asins analīzi un palīdzēt izstrādāt plānu labākai tā uzņemšanai. Regulāri vingrinājumi, īpaši vingrinājumi, kas saistīti ar stāju, var arī stiprināt muskuļus slaidai stājai.

Kopumā, ja uzskati, ka tev ir noapaļoti pleci, iespējams, vēlēsies pieteikties ārsta vizītei, lai pārliecinātos, ka tev nav papildu veselības problēmu.

Kā es varu koriģēt noapaļotus plecus?

Tev var rasties jautājums, kā tu vari koriģēt noapaļotos plecus un tādējādi uzlabot savu stāju. Galu galā mēs teicām, ka esam šeit, lai palīdzētu. Par laimi, lai arī tu, iespējams, esi nejauši apmācījis ķermeni būt ar noapaļotiem pleciem, tu vari apzināti trenēt ķermeni atpakaļ ideālajā pozīcijā. Vieglākais veids, kā izlabot noapaļotos plecus, kā arī nostiprināt muguras un plecu muskuļus, ir stiepšanās vingrinājumi mugurai. Veltot tikai 15 minūtes dienā šādiem vingrinājumiem, tu vari iegūt veselīgu stāju daudz ātrāk.

Stiepšanās vingrinājumi mugurai

Durvju ailes stiepšanās

Krūškurvja stiepšana ir ļoti neatņemama stājas uzlabošanas sastāvdaļa. Vienkāršs veids, kā izstiept krūtis, ir durvju ailes izmantošana. Lai to izdarītu, rīkojies šādi:

  1. Nostājies durvju ailē un novietojiet rokas tieši virs galvas abās ailes pusēs.

  2. Turot rokas šajā pozīcijā, pārvieto vienu kāju uz priekšu.

  3. Turi pozīciju 30 sekundes.

Plecu lapstiņu sakļaušana

Šis vingrinājums palīdz nostiprināt muguras un plecu muskuļus. Lai to izdarītu, rīkojies šādi:

  1. Sēdi ar taisnu muguru un atvirzi plecu lāpstiņas atpakaļ un centies tās sakļaut kopā. Pārvietojot plecu lāpstiņas, ir svarīgi pārliecināties, ka pleci virzās uz leju, nevis augšup.
  2. Turi pozīciju 10 sekundes un atkārto vingrojumu 10 reizes.

Sienas stiepšanās

Sienas stiepšana ir ļoti noderīga, lai koriģētu noapaļotos plecus. Lai to izdarītu, rīkojies šādi:

  1. Stāvi ar muguru un galvu atbalstītu pret sienu.
  2. Novieto kājas nedaudz prom no sienas un ar elkoņiem 90 grādu leņķī piespied rokas pie sienas.
  3. Turi pozīciju 30 sekundes.

Vingrojumus mugurai ar video pamācību meklē šeit - SUP 2.0

Noapaļotu plecu novēršana

Lai gan iepriekšminēto stiepšanās vingrojumu veikšana var palīdzēt mazināt noapaļotos plecus, noapaļotajiem pleciem vislabākā profilakse ir censties izveidot veselīgas stājas ieradumu. Tāpat kā tu, iespējams, esi trenējis savu ķermeni sliktai stājai, izmantojot ikdienas ieradumus, uzmanība pret savām pozīcijām nākotnē var palīdzēt iemācīt ķermenim veselīgu stāju.

Esi gatavs iegūt veselīgas stājas ieradumu?

Upper stājas korektors ir pirmais solis pretī veselīgai stājai!