3 Ieteikumi Kā Uzlabot Pašpārliecību

Jūties nedroši par sevi? Tu neesi viens. Šaubas par sevi lielā mērā ir daļa no tā, kāds cilvēks mēs esam. Tomēr pašpārliecības trūkums nav iedzimta rakstura īpašība, un šī īpašība nenosaka pilnībā kāds cilvēks tu esi. Izmantojot pareizos instrumentus, tu vari izveidot iekšējo (un ārējo) pārliecību, kas tev ir nepieciešama, lai apklusinātu negatīvo priekšstatu par sevi.

Esi tās pārmaiņas, kuras vēlies redzēt.

Pašpārliecības trūkums ir īpaši izplatīta parādība. Visā pasaulē aptuveni 85 procenti iedzīvotāju saskaras ar šo rakstura iezīmi, atsaucoties uz psiholoģijas eksperta Dr. Dž. Rubino teikto. Ņemot vērā to, ka vairums no mums precīzi zina, kā jūtamies zemas pašcieņas gadījumā, ko mēs varam darīt, lai to pārvarētu?

Sākumā mēs varam palielināt savu pašapziņu, pievēršot uzmanību tam, kā mēs noturam savu stāju. Vai mēs sēžam, stāvam taisni vai esam saliekušies? Vai mūsu ķermenis ir atvērts vai noslēgts? Vai mēs smaidām, vai mēs izskatāmies tā, itkā mēs cenšamies atrisināt algebras vienādojumu galvā? Patīk tas vai nē, mūsu ķermeņa valoda daudz atklāj par to, kā mēs uztveram sevi un, savukārt, kā citi uztver mūs. Ja mēs liksim sev izskatīties vareni un pārliecināti, cilvēki mūs redzēs šajā pašā gaismā.

Psihologs Reinis Lazda iet soli tālāk, apgalvojot, ka, ieņemot noteiktu ķermeņa pozīciju, mēs varam palielināt mūsu pašpārliecību, pat ja mēs to tajā brīdī nejūtam. Šī pieeja var pat palielināt mūsu iespējas sasniegt panākumus, padarīt mūs sabiedriskākus un atvērt mūsu patieso potenciālu.

3 soļi pretī pārliecībai

1. Uzlādējies - būs reizes, kad pirms svarīgas sapulces vai saviesīgiem pasākumiem ir nepieciešama neliela pašpārliecīpa. Tas ir tad, kad tu ieskaties savā pašpārliecības rīku komplektā: smaidi, līdz sāc smieties, velti sev pozitīvus vārdus, elpo dziļi un uzliec to Rokija dziesmu - jebko, kas nepieciešams, lai sevi uzlādētu.

2. Ieņem spēka pozu - stāvi taisni ar taisnu muguru, turi kājas gūžu platumā, novieto rokas uz gurniem, pacel krūtis un smaidi. Ieņem to pozu, kas liek justies kā priekšniekam un notici tam.

3. Izveido ķermeņa apziņu - tu vari burtiski apmācīt sevi izskatīties garākam un slaidākam. To palīdzēs izdarīt stājas korektors, kas atrodas uz muguras un palīdz noturēt taisnu muguru.

Esi gatavs ieņemt spēka pozu? Izveido to ar Upper stājas korektoru!