Veselīga Stāja Un Miegs

Vai esi kādreiz pamodies ar kakla vai muguras sāpēm, kuru iemeslu uzskatīji sliktu miegu? Mēs visi esam ar to sastapušies. Tas ne vienmēr ir nepareiza gulēšanas jautājums, bet drīzāk tas, ka gulēšanas laikā tu, iespējams, neesi uzturējis mugurkaula pareizu izliekumu. Slikta stāja gulēšanas laikā var izraisīt miega traucējumus, palielinātu spriedzi un pasliktinātu asinsriti.

Tas nākamajā rītā var izraisīt kakla, muguras un plecu sāpes. Diemžēl šīs sāpes var nepāriet visas dienas garumā un pat izraisīt hroniskas sāpes.

Patiesībā gulēšanas pozai ir liela nozīme. Protams, mēs varam pielikt kognitīvas pūles, lai dienas laikā uzturētu vertikālu stāju, bet kas notiek ar mūsu stāju, kad mēs snaužam? Turklāt, vai ir veselīgas gulēšanas pozas? Vai labāki veidi kā gulēt? Atbilde ir jā, un tas, kā mēs gulējam, ietekmē mūsu stāju.

Apskatīsim miega paradumus un to, kā miega poza ir saistīta ar mūsu ikdienas labsajūtu.

Kā miegs ietekmē stāju?

Laba stāja ietver ne tikai sēdēšanu un stāvēšanu, bet arī to, kā mēs atpūšamies un guļam. Turklāt slikta gulēšanas poza var izraisīt muguras sāpes un muskuļu sasprindzinājumu. Miega vai atpūtas laikā ir svarīgi saglabāt mugurkaula izlīdzinājumu, kas veicina muguras lejasdaļas dabisko izliekumu. Mugurkauls dabiski izliecas S formā, un ir svarīgi atbalstīt ķermeni visā šīs līknes garumā.

Šādi rīkojoties, tiek nodrošināts, ka uz muguras lejasdaļu nav papildu spiediens. Mēs zinām, ko tu domā: Kā es varu kontrolēt savu ķermeni, kamēr es guļu? Tas ir labs jautājums, īpaši tiem, kam ir dziļš miegs.

Kamēr tu vari aizmigt un zaudēt kontroli pār savu stāju visu nakti, ir dažas metodes, kuras vari veikt, lai gulēšanas laikā tu varētu iestatīt labu stāju.

Kāda ir labākā poza gulēšanai?

Upper muguras josta

Vislabākā poza gulēšanai ir uz muguras. Kamēr tu aizmiedz, mēģini gulēt uz muguras ar spilvenu zem ceļgaliem. Tas novieto tavu ķermeni, lai sniegtu atbalstu mugurkaulam, pat ja tavs matracis nav nepieguļ tavas muguras izliekumam. Ja tu absolūti nevari gulēt uz muguras, mēģini gulēt uz sāniem, saliektiem ceļiem. Tu pat vari ievietot spilvenu starp ceļiem, lai tavi gurni būtu līmenī.

Lai saglabātu ķermeni taisnu jebkurā no šīm gulēšanas pozām, atceries mēģināt sakārtot ausis, plecus un gurnus vienā plaknē. Jebkura pagriešanās, kas pārvieto ausis, plecus vai gurnus ārpus līnijas, rada mugurkaula slodzi. Pat tad, kad tu dodies gultā, maini pozīciju, lai būtu ērtāk, vai pieceļoties no rīta, tu vēlies saglabāt šīs trīs daļas vienā līnijā. Ja tu koncentrējies uz ķermeņa pārvietošanu kā vienu veselumu, nevis vērpjot to, tu labāk atbalstīsi savas stājas vajadzības.

Galu galā tu vēlies gulēt vai nu uz sāniem, vai uz muguras, taisni izlīdzinot mugurkaulu. Katrs no šiem veidiem ir veselīga miega poza, kas maigi atbalstīs mugurkaula dabisko izliekumu.

Miega pozas, no kurām jāizvairās

Upper muguras josta

Vislabāk ir izvairīties no gulēšanas uz vēdera, jo šī poza var radīt sāpes muguras lejasdaļā. Gulēšana uz vēdera izteikti uzliek slodzi visām “s-līknes” daļām, kurām nepieciešams atbalsts. Ar spilvenu zem galvas svars palielina spiedienu uz kaklu un mugurkaulu. Tas bieži ir pie vainas kakla sāpēm, kas veidojas no rīta.

Tomēr miega pētījums atklāja, ka 17% cilvēku dod priekšroku gulēšanai uz vēdera. Ja tas esi tu, tad novieto splvenu zem jostasvietas, lai mugurkauls būtu atbalstīts. Lai gan šim papildu atbalstam var būt vajadzīgs laiks, lai pielāgotos, tas ilgtermiņā palīdzēs tavam ķermenim.

Centies izvairīties no gulēšanas embrija pozā, jo tas var izraisīt nevēlamu slodzi mugurkaulam. Atrodoties uz sāniem, turi ceļus nedaudz saliektus, neliecot tos uz augšu pret krūtīm. Ja vēlies ceļgalus izvērst uz priekšu, turi ceļgalu liekumu zemāku par gūžas līmeni.

Uzturi veselīgu stāju dienā un naktī

Labāka stāja gulēšanas laikā palielinās tavu miega kvalitāti. Labs miegs ir vitāli svarīgs ikdienas veselībai un labsajūtai. Tagad, kad tu zini labāko pozu gulēšanai, tu vari gulēt mierīgi, zinot, ka tavs ķermenis ir veselīgs un laimīgs.

Apvieno veselīgu stāju miegā ar ikdienas stājas treniņiem, lai iegūtu lieliskus veselīgas stājas ieguvumus. Faktiski ikdienas pareizas stājas praktizēšana ar Upper stājas korektoru var ātri uzlabot stāju un radīt ilgtermiņa ieguvumus veselībai. Uzlabojot stāju ikdienā, var iemācīt ķermenim ieņemt pareizu pozīciju, un iegūtā muskuļu atmiņa tiks pārnesta arī uz taviem gulēšanas paradumiem.