Kā Atvieglot Muskuļu Saspringumu Plecos Un Kakla Daļā?

Upper stājas korektors

Ir vairāki faktori, kas var izraisīt sasprindzinājumu plecos un kakla daļā (sāpes muguras augšdaļā un disfunkcija), kas ir plaši izplatītas mūsdienu sabiedrībā. Šīs disfunkcijas bieži izraisa sāpes, miega traucējumus, nespēku, nespēju veikt ikdienas uzdevumus un vispārēju dzīves kvalitātes pasliktināšanos. Par laimi, tas ir viegli menedžējams, ja ikdienā pievērs uzmanību šīm niansēm.

Jā, mēs zinām cik grūti ir piespiest sevi katru dienu veikt vingrojumus, pat tad, ja zinām, ka tas palīdzēs! Pats grūtākais ir sākt. Tomēr, kad esi sācis, stājas korekcija ir fantastisks veids, tu vēlēsies turpināt iesākto, jo pirmos redzamos rezultātus var sasniegt ļoti īsā laikā.

Apskatīsim, kas izraisa saspringumu kakla daļā un plecu muskuļos un kā tas ietekmē mūsu dzīves kvalitāti. Tas parasti sākas krūšu daļā un var būt nepareizas stājas vai plecu noapaļošanās rezultātā radīts saspringums.

Kā izskatās muguras augšdaļas disfunkcija?

Tiem, kuriem ir muguras augšējās daļas disfunkcija, parasti saskaras ar kādu no šiem simptomiem:

  • Sāpes muguras jostas daļā
  • Sāpes plecos
  • Kakla stīvums
  • Galvassāpes
  • Roku vai plaukstu nejūtīgums vai tirpšana
  • Muskuļu spazmas
  • Slikta stāja
  • Plecu vai roku vājums
  • Miega trūkums
  • Vājas koncentrēšanās spējas
  • Dzīves kvalitātes pazemināšanās

Kā redzi, tas var novērst tevi no ikdienas darbiem un padarīt vienkāršus uzdevumus šķietami sarežģītus. Daudzi, kas sastopas ar šiem simptomiem parasti izmēģina paši savus vingrinājumus, lieto medikamentus vai saņem medicīnisko palīdzību, kas ne vienmēr risina galveno problēmu. Visi šie “risinājumi” ārkārtējos gadījumos var izraisīt hroniskas sāpes, atkarību no medikamentiem, operāciju vai depresiju.

Kas izraisa muguras augšdaļas disfunkciju?

Muguras augšdaļas problēmas var izraisīt izpratnes trūkums par pareizu un veselīgu stāju, mazkustīgs dzīvesveids, locītavu stīvums, muskuļu vājums, slikta korpusa muskuļu stabilitāte vai neergonomiski iekārtotas darba vietas. Problēmas, kuras tev vajadzētu ņemt par prioritāti, ir nepareiza stāja, iepriekšējas traumas un slikta tehnika.

Nepareiza stāja

Mūsdienu kultūra sabojā veselīgu stāju, piemēram:

  • Sakumpšana pie datora 5-6 dienas nedēļā
  • Mobilo tālruņu lietošana
  • Smagu vai asimetrisku priekšmetu pārvietošana
  • Datorpeles izmantošana
  • Tehnoloģiskās ērtības (iepirkšanās tiešsaistē, ēdienu piegāde utt.)

Veicot šīs darbības, lielākā daļa cilvēku neapzinās savu ķermeni, kas ilgstoši bez pārtraukuma liek ieņemt neērtu stāvokli. Tas, savukārt, sasprindzina ķermeņa augšdaļas muskuļus un cīpslas. Laika gaitā muskuļi un skriemeļi tiks fiksēti un ierobežoti, izraisot neērtu muskuļu sasprindzinājumu. Šīs vienkāršās, bet atkārtotās darbības ir nozīmīgi faktori muguras augšdaļas problēmu risināšanā.

Iepriekšējas traumas

Iepriekš iegūti ievainojumi var izraisīt arī saspringušus kakla un plecu muskuļus. Pat 10 vai vairāk gadus veci ievainojumi var pastiprināt pašreizējās problēmas. Diskomforts muguras augšdaļā var pastiprināties no neārstētas traumas:

  • Skriemeļos
  • Diskos
  • Muskuļos
  • Saitēs
  • Nervos
  • Citos mīkstajos audos

Neatkarīgi no tā, vai trauma gūta autoavārijā vai sportojot, ķermenis reaģē tāpat: muskuļi saspringst un skriemeļu kustība tiek ierobežota, un tas viss nonāk līdz muguras un kakla problēmām.

Slikta tehnika

Tas notiek ne tikai trenējoties. Slikta tehnika var notikt jebkuras kustības laikā, kas tev jāveic katru dienu. Tas var ietvert bērnu celšanu, iekāpšanu un izkāpšanu no automašīnas, lietu nolikšanu un jebkuru citu ķermeņa funkcionālu kustību. Šādas ikdienas aktivitātes, pat ar pavisam nedaudz nepareizi novietotu ķermeni, var noslogot plecus un kaklu. Sāpes no nepareizas kustības laika gaitā attīstās, pamatojoties uz nepārtrauktu ķermeņa augšdaļas muskuļu atmiņu.

Visu trīs faktoru kombinācija

Interesanti, ka visi šie trīs mēdz iet roku rokā. Traumas var rasties no sliktas tehnikas, kas attīstās no sliktas formas. Vai arī otrādi, ievainojumi var izraisīt sliktu tehniku, kas noved līdz sliktai stājai. Ja tu neapzinies, kapārvietojies nepareizi, tad tev draud traumas.

Vissliktākajā gadījumā tas var izraisītvēl nopietnākus traumas, piemēram:

  • Deģenerācija
  • Artrīts
  • Disku nobīdes
  • Mugurkaula novirzes
  • Bursīts
  • Rotatora manšetes plīsumi

Kā novērst muguras augšdaļas disfunkciju?

Ķermeņa trenēšana ir izšķiroša, lai stāvoklis nepasliktinātos. Tas var mazināt nervu spriedzi un locītavu vājumu. Mērķis ir panākt pareizu kustību iekļaušanos muskuļu atmiņā, lai saglabātu labu stāju.

Atveseļošanās procesā ir svarīgi veikt pareizus vingrojumus. Šie vingrojumi var būt daļa no ikdienas programmas. Katram vingrojumam ir atšķirīgs sarežģītības līmenis, un, turpinoties programmai, tas kļūst sarežģītāks. Izmēģini šos vingrojumus ikdienā un sajūti atšķirību jau nedēļas laikā.

1. Elkonis gaisā

Sākumpozīcija – četrrāpus ar vienu roku aiz galvas

  1. Veic ieelpu ar saliektu roku pieskaroties pie otras rokas elkoņa
  2. Izelpas brīdī saliekto roku ver vaļā un elkoni virza uz augšu, sajūtot iestiepumu krūšu daļā
  3. Beigu pozīciju nofiksē 2-3 sekundes
  4. Uzdevumu atkārto 12 reizes uz katru pusi

2. Peldēšana uz zemes

Sākumpozīcija – guļus uz vēdera, skats uz leju, galva vingrojumu laikā neatceļas, abas rokas novietotas plecu augstumā, elkoņu locītavas saliektas 90 grādos.

  1. Abas rokas atceļ no zemes, viena roka jānotur gaisā, kamēr otra taisa lielus apļus vienā virzienā( kā peldēšanas kustība)
  2. Uzdevumu atkārto 12 reizes vienā virzienā ar katru roku, tad pretējā virzienā ar katru roku

3. Lāpstiņu sakļaušana

Sākumpozīcija – guļus uz vēdera, skats uz leju, galva vingrojumu laikā neatceļas, abas rokas gar sāniem.

  1. Izelpas brīdī abus plecus virza atpakaļ, savienojot lāpstiņas
  2. Beigu pozīciju notur 2-3 sekundes
  3. Uzdevumu atkārto 12 reizes

4. Rokas pacelšana

Sākumpozīcija – guļus uz vēdera, skats uz leju, galva vingrojumu laikā neatceļas, viena roka saliekta un plauksta zem pieres, otra iztaisnota taisna virs galvas.

  1. Izelpas brīdī roka, kas iztaisnota virs galvas atceļ no zemes (uzmanīgi sekot līdz, lai plecu daļa neraujas pie auss klāt, ja tā notiek, tad uzdevumu pārtrauc, vai atpūšas, samazina atkārtojumu skaitu)
  2. Beigu pozīcija notur 2-3 sekundes
  3. Uzdevumu atkārto 12 reizes ar katru roku

5. Pieskāriens ceļiem

Sākumpozīcija – guļus uz muguras, abas kājas saliektas ceļos un pēdas pie zemes, abas rokas atrodas uz augšstilbiem

  1. Izelpas brīdī atceļ ķermeņa augšdaļu (lai atrautos lāpstiņu apakšējie stūri) un ar rokām slīd pa augšstilbiem uz augšu ceļu virzienā, svarīgi galvu turēt taisnu un zodu pievilkt klāt pie krūšu kaula
  2. Uzdevumu atkārto 12 reizes

Spied šeit, lai piekļūtu vingrojumu programmai kopā ar video pamācību!

Visi vingrinājumi prasīs dažas dienas, pirms pamanīsi atšķirību. Stājas vingrinājumi un spēka treniņi darbojas roku rokā, lai sakārtotu ķermeni un mazinātu tā disfunkciju. Ja ķermenis ir novietots nepareizi, trūkst muskuļu spēka, jo muskuļi nepietiekami saraujas. Tas atstāj nevienlīdzīgu spēku, kas būtu jāpārveido, lai samazinātu traumu rašanos. Apvienojot šos vingrinājumus kopā ar Upper stājas korektoru, tu iegūsi lielāku elastību, spēku un pārliecību savā ikdienā.

Kamēr stājas vingrojumi palīdzēs nostabilizēt muguras un korpusa muskuļus, Upper stājas korektors palīdzēs izveidot muskuļu atmiņu un tas būs pirmais solis pretī veselīgas stājas ieradumam.

Ja esi gatavs uzlabot savu pārliecību un labsajūtu, tad Upper stājas korektors kopā ar vingrojumu programmu, kas pirmajai nedēļai ir pieejama bez maksas ir lielisks sākums ceļā uz ķermeņa labsajūtu.