10 Padomi Pozitīvai Ķermeņa Valodai

Upper Latvija stājas korektors un muguras josta.

Tu nesaņemsi otro iespēju pirmajam iespaidam.

Neatkarīgi no tā, vai mums tas patīk vai nē, pirmais iespaids var ļoti palīdzēt attīstīt attiecības ar kādu, vai tas būtu kolēģis, biznesa partneris, darba intervētājs vai pat pirmais randiņš. Pat tad, kad tev šķiet, ka biji izcils sarunas laikā, otra persona pēc sarunas var aiziet ar negatīvu iespaidu. Vai pozitīvai pirmā iespaida radīšanai nevajadzētu būt vienkāršai? Tas var būt, tomēr lielākoties tas vienkārši ir saistīts ar pozitīvas ķermeņa valodas lietošanu.

Kas ir ķermeņa valoda?

Ķermeņa valoda ir neverbāla komunikācija, izmantojot ķermeņa kustības un žestus, sejas izteiksmes, acu kustības un stāju. Tā kā 60-80% no sarunas veido neverbāla komunikācija, ir svarīgi pārliecināties, ka mūsu ķermeņa valoda ir pozitīva. Pozitīva ķermeņa valoda ir tad, kad tavi žesti, kustības, stāja un sejas izteiksmes tiek veiktas tā, lai tevi uzskatītu par simpātisku, pieejamu, uztverošu un atvērtu. Pozitīva ķermeņa valoda palīdz mums būt pieejamiem un ļauj citiem justies viegli, kad viņi mijiedarbojas ar mums. Patiesībā pozitīva ķermeņa valoda ir galvenais, lai izveidotu labu pirmo un paliekošu iespaidu uz citiem.

Vēl viens iemesls, kāpēc pozitīva ķermeņa valoda ir tik svarīga, ir tas, ka tas var palīdzēt tev virzīties uz priekšu tavā karjerā. Pozitīvas ķermeņa valodas praktizēšana palīdz tev uzstājīgāk dalīties ar viedokļiem un idejām. Citi ievēros tavu pārliecību, izmantojot ķermeņa valodu, un sanāksmē vai diskusijā, visticamāk, atbalstīs tavas idejas. Praktizē pozitīvu iespaidu radīšanu tikšanās laikā, smaidot, izmantojot acu kontaktu un nedaudz pieliecoties uz priekšu, lai parādītu, ka iesaisties sarunā. Šīs vienkāršās darbības var palīdzēt izveidot spēcīgu, pozitīvu komandas kultūru un ilgstošas attiecības. Pozitīva ķermeņa valoda arī palīdz uzlabot apkārtējo noskaņojumu darba vietā, jo tā var palīdzēt izrādīt cieņu un pat vieglāk atrisināt konfliktus. Visi ir priecīgāk noskaņoti, kad jūtas cienīti vai novērtēti.

Ķermeņa valoda var strādāt tavā labā

Tu vari ne tikai izmantot savu ķermeņa valodu savā labā, bet arī lasīt citu ķermeņa valodu, lai novērtētu auditoriju. Lasot ķermeņa valodu, tu bieži vari noteikt, vai kāds saka patiesību vai nē. Daži izplatīti žesti, kas var norādīt, ja kāds melo ietver mutes aizklāšanu. Tas ir kaut kas, ko galvenokārt dara bērni. Citi bieži sastopami žesti ir deguna aiztikšana vai kasīšana, kakla kasīšana un pieskaršanās ausīm. Tie bieži tiek veikti neviļus un, iespējams, ir vai nu ātri, vai atkārtoti žesti. Tas tiek darīts, mēģinot slēpt emocijas un vainas apziņu, izskatoties nopietni.

Tagad, kad esam iemācījušies pozitīvas ķermeņa valodas pamatus, šeit ir 10 padomi, kurus vari izmantot praksē, kas palīdzēs tev gūt panākumus. Apskati arī mūsu iepriekšējo rakstu par ieteikumiem kā sēdēt intervijas laikā un ķermeņa valodas veidiem un padomiem.

10 veidi, kā izmantot pozitīvu ķermeņa valodu

  1. Praktizē atbrīvotu stāju - tu vari izskatīties nepiespiesti, turot muguru taisnu un atslābinot plecus. Tas palīdz citiem parādīt, ka jūties ērti. Ja tev ir grūtības atcerēties stāju, izmēģini stājas korektoru, kas to atceras tavā vietā, tas atgādinās muguru turēt taisnu un plecus atslēbinātus.
  2. Aizpildi vietu - neatkarīgi no tā, vai stāvi vai sēdi, vietas aizņemšana palīdz apliecināt, ka esi pārliecināts. Kad cilvēki jūtas nervozi, viņi bieži mēģina padarīt sevi mazāku, lai netiktu pamanīti.
  3. Pavērsies - runājot ar kolēģi, draugu vai paziņu, nedaudz pavērsies un pieliecies uz sarunbiedra pusi, lai parādītu, ka klausies viņu teiktajā.
  4. Atslābini rokas - sakrustojot rokas, bieži parādās aizvērta stāja. Tā vietā atslābini rokas un novieto tās gar sāniem.
  5. Runā ar rokām, uzmanīgi - runāšana ar rokām var būt labs veids, kā uzsvērt savu viedokli, taču pārmērīga žestikulēšana var novērst cilvēku uzmanību no tā, ko tu patiesībā saki.
  6. Dod stingrus rokasspiedienus - Stingri rokasspiedieni palīdz parādīt, ka esi uzticams un pārliecināts.
  7. Praktizē acu kontaktu - ieskaties cilvēku acīs, kad runā ar viņiem. Tomēr pārliecinies, ka nesāc uzkrītoši blenzt.
  8. Izmanto apstiprinošas kustības - apstiprinošas kustības, piemēram, sarunas laikā pamājot ar galvu, parāda, ka tu klausies un esi iesaistīts. Tas arī palīdz validēt apkārtējo sacīto, kas viņiem palīdz justies pozitīvāk pret tevi. Arī pasmaidīšana, kā atbilde uz kāda komentāru, var būt apstiprinoša kustība.
  9. Runā lēnām - pārāk ātra runāšana norāda, ka esi nervozs.
  10. Veic pierakstus - Pierakstu veikšana, piemēram, sarunā ar klientu vai sadarbības partneri parāda cilvēkiem, ka tu klausies un ka tev rūp viņu teiktais. Kā bonuss tas arī palīdz labāk atcerēties teikto un iegūt atsauci, pie kuras atgriezties vēlāk.

Ja skatāmies no otras puses

Skatīšanās pulkstenī, runājot ar kādu, skatoties uz zemes, pārāk bieži pieskaroties sejai, kaut ko izvēloties vai pieskaroties lietām, sēžot uz krēsla malas (it kā tu būtu gatavs doties prom), ir visa veida negatīva ķermeņa valoda, kas var parādīt otram, ka tev nav svarīgi, ko viņi saka. Tas ir svarīgi, jo šāda veida ķermeņa valodas praktizēšana var ietekmēt to, kā tu liec par sevi spriest citiem.

Upper Latvija muguras josta stājas korektors

Kā pozitīva ķermeņa valoda ietekmē līderību

Ja tu vēlies, lai tevi uzskata par efektīvu vadītāju un kādu, kam citi uzticas, tevi ir jāuztver kā uzticamu. Pirmais iespaids tiek radīts mazāk nekā 7 sekundēs. Neverbālās norādes (ķermeņa valoda) bieži visvairāk ietekmē iespaidu, ko tu atstāj uz citiem. Tāpēc ir svarīgi izdalīt pozitīvas norādes. Viens no vissvarīgākajiem un vienkāršākajiem veidiem, kā to izdarīt, ir attieksme. Lielākā daļa cilvēku var uzreiz noteikt citu noskaņojumu. Pirms tu piedalies sapulcē vai pārrunā kaut ko svarīgu ar kolēģi, izdari izvēli par to, kāda veida attieksmi tu vēlies izrādīt. Pozitīva attieksme var likt cilvēkiem jūsties atvieglotāk, un, ja tev ir labs garastāvoklis, pozitīva ķermeņa valoda nāks uz āru pati par sevi.

Atcerēšanās lietot pozitīvu ķermeņa valodu var palīdzēt gūt panākumus darba intervijā, karjerā un attiecībās ar citiem.

Pozitīvas ķermeņa valodas pamatā ir veselīga stāja, ko var iegūt izstrādājot veselīgas stājas ieradumu. Upper stājas korektors palīdz atgādināt, ka mugura ir jātur taisna, kas palīdzes tev izskatīties pārliecinātākam. Izmanto Upper stājas korektoru 30 minūtes dienā un sajūti pozitīvas pārmaiņas jau 2 nedēļu laikā.